juli 13, 2021

Turnering

Her kan du læse nærmere om de forskellige turneringer og stævner, som du har mulighed for at deltage i som medlem af Haderslev Volleyball Klub.

Kids og Teens

Der er mulighed for at deltage i diverse kids og teens turneringer i løbet af sæsonen. Ambitionerne bliver afstemt først på sæsonen i samarbejde med trænerne, forældrene og spillerne. Trænerne har meget lidt tid til at deltage i turneringerne, hvorfor forældre forventes at støtte disse arrangementer.

Støtten består af transport, coaching og support. Turneringerne er udviklet for at de unge spillere skal have en sjov oplevelse med volleyball og kampe. Forældre uden kendskab til volleyball kan sagtens coache, dømme kampe og hjælpe til i turneringerne. Turneringerne er typisk endagsstævner og betales af klubben.

Seniorer (Begyndere, Erfarne, Damer)

Klubben deltager i DGI Sønderjylland efterårs- og forårsturnering. Efteråret er typisk oktober til december og forårsturneringer er typisk januar til april. Turneringerne bliver henholdsvis koordineret i september og i december.

Kampene foregår på hverdagsaftener typisk en gang om ugen i turneringsperioden. Regionale hold på lignende niveauer spiller mod hinanden og der er en hyggelig, sjov og venskabelig atmosfære. Holdene dømmer selv deres kampe.

Typisk er holdene på mix (damer og herrer) niveau, men såfremt klubberne har nok rene hold, kan der også oprettes dame og/eller herrehold.

Ud over DGI Sønderjylland findes der rundt i landet forskellige stævner i løbet af sæsonen, som der også kan deltages i. Det er op til spillerne selv at finde sammen og melde til ved disse stævner. Klubben vil være behjælpelig med at finde stævnerne og betaler oftest størstedelen af udgiften (afhængig af arrangementets karakter).

Danmarksserie

Danmarksserien er en turnering der drives af Fyns Volleyball Kreds (FVBK) for Fyn og Sønderjylland. Her er niveauet højere end DGI turneringerne, og der forventes at spillere deltager i træningen samt kommer til kampe. Turneringen løber normalt fra oktober til april og fastlægges i løbet af september. Kampene foregår normalt i weekenderne, men enkelte hverdagsaftener kan også forekomme.

Der spilles med uddannede dommere og med sekretærer. Hjemmeholdet er ansvarlig for dommere og sekretærer, hvorfor Dameholdet og Herreholdet forventes at støtte hinanden med disse funktioner i deres hjemmekampe. Hjemmekampe forsøges afviklet samme dag (en herrekamp og en damekamp).